Biljana Jovanović, vlasnica i direktorka Мodne kuće “Luna” iz Požarevca – kompanije koja je više od 25 godina kreira i proizvodi garderobu za dinamičnu, poslovnu ženu.

Počela je u krojačkoj radnji svoje majke, vođena željom da stvori ženski modni brend koji će biti sinonim za kvalitet, udobnost i eleganciju. Tokom dve i po decenije predanog rada, posvećenosti i istrajnosti uspela je uz podršku svog tima (čak 90% žena među zaposlenima),  da od “Lune” stvori moderan i stabilan poslovni sistem sa više od 180 zaposlenih i tehnološki opremljenim proizvodnim pogonom na 3000 m2.

“Luna” uspešno posluje i van granica naše zemlje i izvozi gotovo 50% ukupne proizvodnje, pri čemu je celokupna proizvodnja prodata šest meseci unapred.

Dobitnica je velikog broja nagrada za ostvarene poslovne razultate, a samo neki od njih su: ,,Preduzetnik godine” za 2016 (magazini ,,Ekonometar” i ,,Biznis”), dva puta nosilac priznanja ,,Cvet uspeha za ženu zmaja” (Udruženje poslovnih žena Srbije), IWEC priznanje(Stokholm), ,,Stvaraoci za stoljeća” – nagrada za razvoj preduzetništva u jugoistočnoj Evropi (Dubrovnik), plaketa ,,Biznis dama” (ekonomski novinari Srbije).

Kompanija “Luna” dva puta ponela je priznanje “Najbolje iz Srbije”, kao i priznanja “Biznis partner 2011”, Povelja “28. april” (Uprava za bezbednost i zdravlje na radu, Srbija) i brojna druga.

Šta je ključ uspeha Biljane Jovanović u ,,Biznisu na štiklama”? Istrajnost, upornost i hrabrost za nove izazove i krupne korake napred.